Eerste wetenschappelijke onderbouwing KernTalentenanalyse

picture by Nana B Agyei https://www.flickr.com/photos/nanagyei/4571923094/in/photolist-7Y1isf-8uCZ4S-ms1GZV-qY6azj-bTRhfK-sdv8jw-cjjb4A-r6bETb-ifVe9K-7Eebcy-9hM6Zh-5bvZqP-rNsprJ-8nQ8wt-668nAK-Q8Kv5-qzw7s5-2SMDXu-6N9M4e-ohxMGy-5qrk78-c1gCHq-nNScfb-4KAQA1-5L5tn9-5XQMC4-7XYb1y-dJH8uc-8LGCWe-dxPWiL-7i3NGY-9bastG-8GG1To-63mRF1-marez-2h9bie-5VvbPw-6P9JUU-6QvSUQ-5X6Qqi-8ifthq-5VaEyi-fGaay-5VvbNq-uALHA-8eZmZw-7Yiw6m-941Zkv-9XGnVD-7DgEjUUit onderzoek (uitgevoerd door Prof. Dr. Elke Van Hoof van Vrije Universiteit Brussel) blijkt dat de KernTalentenmethode een Cronbach’s alpha (betrouwbaarheidsindex) van 0,84 heeft. Dit betekent dat de KernTalententest qua betrouwbaarheid even goed scoort als de Big5 persoonlijkheidstest (de meest gebruikte ter wereld) en beter dan de MBTI. Ik ben ontzettend blij met deze uitkomst van Elke’s onderzoek en het bevestigt wat wij KernTalentenanalisten al lang vermoedden!

Prof. Dr. Elke van Hoof heeft de KernTalentenmethodiek meegenomen in haar onderzoek naar “stress, burn out en HSP*” , waarvan zij de resultaten onlangs op het 1e internationale congres rondom HSP bekend maakte.

Zij is klinisch psycholoog met specialisaties in psychodiagnostiek, trauma, stress en burn out. Ze doceert medische en gezondheidspsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel en is er coördinator van de opleiding “Hoogsensitiviteit voor Professionals”.

“De kwalitatieve analyse van het onderzoek (rond stress, HSP en burn-out) toont aan dat de resultaten van de KernTalententest aanzet tot directe actie, om met goesting de nodige veranderingen door te voeren om jezelf weer op de rails te zetten,” zegt Prof. Dr. Elke Van Hoof.

Danielle Krekels (uitvinder van de methode): “Een KernTalentenanalyse geeft je aard, potentieel en intrinsieke motivatie weer op oorspronkelijk niveau. Het aansluitend diepte-interview brengt de impact van externe invloeden in kaart én je competenties. Al jouw KernTalenten kennen is essentieel om de juiste, positieve en fundamentele keuzes te maken: studie-, beroeps- en jobkeuze. Vermijd de klassieke 20 jaar trial om te weten wat je kan en graag doet.”

* hoogsensitiviteit